Økt vekst med Growth Hacking

I denne ukens blogginnlegg har vi fått i oppdrag å skrive om growth hacking. Dersom du er interessert i å vite mer om hva growth hacking er, hvordan det fungerer og ulike bedrifter som benytter seg av dette anbefaler jeg deg å lese videre!

10 Cost Free Growth Hacking Tips to Increase Mobile Conversions


Hva er Growth hacking?

Nå er det ikke lenger tradisjonell markedsføring som er tingen, men growth hacking som er den nye snakkisen. Men hva er egentlig growth hacking?
Growth hacking handler enkelt og greit om å utnytte muligheter for å oppnå vekst ved å ta i brukt alternativer til tradisjonelle markedsføringskanaler og metoder. Det hele handler om vekst, og hvordan ditt produkt kan vokse raskest mulig ved hjelp av effektive knep. Nye bedrifter er ofte interessert i å vokse raskest mulig da det ofte er mer innskrenka budsjetter og knapt med tid ved oppstartsfasen. 

Tidligere var bedrifter nødt til å investere masse penger i dyre reklamebyråer når de skulle ut med ny kampanje. Growth hacking derimot er  ett ypperlig alternativ siden vi i dag er omringet av internett som til enhver tid gir oss målinger og full oversikt over om kampanjer fungerer eller ikke. Det er dermed slutt på gamling av store reklamebyråer hvor du sitter å krysser fingrene for at kampanjen du kjøpte hos dem vil gi effekt eller ikke.

Fokus på godt produkt = økt vekst

Det som er viktig å tenkte på dersom man skal benytte seg av growth hacking er at det er selve produktet ditt som skal gi økt vekst IKKE markedsføringen. Dette skiller seg i stor grad fra den tradisjonelle markedsføringsmetoden hvor en markedsfører får produktet i hånden sammen med et oppdrag om å finne en god måte å selge produktet på. 

Ved å tenkte utenfor boksen, som man ønsker ved growth hacking, vil man heller satse mer penger på å videreutvikle selve produktet enn å bruke massevis av penger på markedsføring. Ideen her er at man heller ønsker å produsere et så godt produkt at det vil markedsføre seg selv gjennom gode kvaliteter, og dermed bruke mindre på markedsføringen.

One Reply to “Økt vekst med Growth Hacking”

  1. Fint innlegg, men litt i korteste laget. Hadde vært fint å hatt med et avsnitt over eksempler på selskaper som bruker denne metoden, eller dine egne erfaringer ift nettbutikken 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *